Het ontstaan van de Mega millions loterij

De Mega Millions is opgericht op 31 augustus 1996 als de Big Game. De eerste trekking vond plaats op 6 september 1996, met zes deelnemende staten: Georgië, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan en Virginia.

Voorheen was de naam van deze Amerikaanse loterij dus de Big game, later is dit veranderd in Mega Millions. In januari 1999 kwam er een grotere keuze aan nummers en een “contante uitbetaling” -optie. In mei 1999 werd New Jersey de zevende lidstaat.

Historie Mega Millions in beeld

diagram history megamillions

Big game veranderd van naam

In mei 2002 kreeg het multistate-spel de nieuwe naam ‘Mega Millions’, en werden New York en Ohio lidstaten toegevoegd aan de trekkingen.

In september 2002 werd Washington de tiende lidstaat, gevolgd door Texas in december 2003. In juni 2005 werd Californië het twaalfde lid.

Op 13 oktober 2009, de Mega Millions consortium en Multi-State Lottery Association (MUSL) een principe-overeenkomst bereikt om cross-sell Mega Millions en Powerball in de Amerikaanse loterij rechtsgebieden.

Op 31 januari 2010 traden 23 nieuwe staatssloterijen toe tot Mega Millions toen een historische cross-selling-overeenkomst tussen Mega Millions en Powerball van kracht werd. Mega Millions wordt nu gespeeld in 44 staten plus het District of Columbia en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

In oktober 2018 werd de grootste jackpot uitgekeerd van $ 1.6 miljard Dollar, dit gaf de Mega Millions veel positieve publiciteit.

Scroll naar boven