Hoeveel kansspelbelasting betaal ik bij Mega Millions winst?

De belastingen op loterijwinsten in de Verenigde Staten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin de loterij wordt gespeeld en het bedrag van de gewonnen prijs. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Federale belastingen

Voor de Mega Millions loterij, worden er federale belastingen ingehouden op de gewonnen prijzen. Op dit moment bedraagt de federale belasting op loterijwinsten in de Verenigde Staten 24%.

Staatsbelastingen

Naast de federale belastingen kunnen er ook staatsbelastingen van toepassing zijn, afhankelijk van de wetten en voorschriften van elke individuele staat waar de loterij wordt gespeeld. De staatsbelastingtarieven variëren per staat en kunnen variëren van nul procent tot enkele tientallen procenten.

Het is belangrijk op te merken dat sommige staten geen belasting heffen op loterijwinsten of dat er een bepaald drempelbedrag is voordat belastingen van toepassing zijn. Daarnaast kunnen er bepaalde aftrekposten of vrijstellingen van toepassing zijn op loterijwinsten, afhankelijk van de omstandigheden en de wetgeving van elke staat.

Scroll naar boven